Mere info om ...
- Genopbyggende Yoga
- Energimedicin   
- Yin Yoga  
- Ki-Zen Yoga  
- Energi og mindfulness  
- De fem Tibetanere  Tilbage til dyrkyoga.dk
Mere info om...


Genopbyggende Yoga
3 timers afslappende og fornyende yoga.
Kroppen støttes og hviler i alle stillinger. Denne stilhed skaber ro, balance, stort velvære og ikke mindst ny energi. Der er pause ca. midtvejs, hvor der serveres frugt og vand.

Hvad er genopbyggende yoga?
Systemet er udviklet af en meget anerkendt yogalærer - B.K.S.Iyengar. Han oplevede at hjælpemidler kunne støtte eleverne til at udføre yoga uden anstrengelse, og dermed hjælpe dem igennem et yogaprogram uanset deres forudgående kendskab eller fysiske formåen. Udviklingen af stillingerne blev efterhånden et kraftfuldt værktøj til at komme sig efter skader, reducere kroppens stress og genvinde sundheden

Genopbyggende yoga er dyb afslapning. Stillingerne holdes imellem 5 og 15 minutter. Ingen bevægelse, ingen anstrengelse, nervesystemet sender og modtager færre beskeder og hjernen bliver stille.
De genopbyggende stillinger er specielt gode når man føler sig svækket, udbrændt eller stresset. De kan udføres under sygdom, eller for at komme sig efter sygdom eller skader.

Hvordan virker genopbyggende yoga?

Brugen af hjælpemidler giver så god støtte at det muliggør fuldstændig afslapning.
En sekvens af stillinger drejer rygsøjlen i alle retninger. Det holder rygsøjlen rask og bevægelig.

En omvendt stilling hjælper blod og lymfe væk fra underkroppen og hjertet aflastes.
Genopbyggende yoga stimulerer og blødgør de indre organer. Blodet iltes og affaldsstoffer udskilles.

Kroppen rummer i sig selv masser af god energi. Genopbyggende yoga afbalancerer energierne - man bliver hverken tømt for energi eller overstimuleret af stillingerne.
 Genopbyggende yoga kan også blot være en gave til en krop og et sind der trænger til en kort ferie.
OBS: Har du problemer med blodtrykket eller er du gravid bør du ringe og få en snak med mig.


Energimedicin
’Eden Energy Medicine’ er skabt af Donna Eden.
Donna er behandler, men har de sidste mange år fokuseret meget på at formidle sin viden, for at udbrede sine teknikker om hjælp til selvhjælp. Hun har altid kunnet se kroppens energier, og benytter kendte som ukendte energisystemer i sine behandlinger, såsom meridianer, chakraer, aura, det basale gitter, de fremmede strømme osv. - 9 i alt.

Hjælp til selvhjælp:
Vi har alle evnen til selvhelbredelse. Når vi oplever faldende vitalitet , træthed og sygdom, så er det fordi energierne er i ubalance.
Energi vil gerne bevæge sig, og problemerne opstår når energien stagnerer / stoppes. Stagneret energi kan være forstoppelse, spændinger, gigt og sågar stædighed. Vi bliver også mere modtagelige for virus. Ofte lægger vi så behandlingen over til behandlere, eller vi venter på at det går over...

Med den daglige energirutine har du et værktøj i dine egne hænder, der kan hjælpe dig med at sætte gang i din energi igen, skabe jordforbindelse samt styrke dit immunforsvar. At give dig selv bare 10 minutters daglig opmærksomhed er ualmindeligt givende for både krop og sind.

Hvordan:
Øvelserne er lette øvelser der går ud på at stryge henover kroppen, banke på særlig punkter, strække og trække i kroppen.

Vi arbejder på meridian systemet. Meridianer er kanaler for energi, som blodårer er kanaler for blod.
Når du stryger en hånd langs eksempelvis milt-meridianen, vil energien vil følge din hånd, og energistrømmen styrkes. Milten hjælper immunforsvaret og metaboliseringer generelt, og den koordinerer flowet mellem alle meridianerne.
Når du arbejder på den tredobbelte varmer, skaber du ro og afhælper stress og andre problemer såsom angst, afhængighed og autoimmune sygdomme.

Du behøver dog egentlig ikke vide noget om energi-systemerne for at få en virkning.

Energirutinen:
Den daglige energirutine er 8 lette øvelser. Det tager ca. 5 - 10 minutter at udføre. Den består af lette stræk og små bank. Den kan laves af alle og udføres hvor som helst.
Rutinen er inspireret af akupunktur, yoga, kinesiologi og QiCong, og er sat sammen for at sætte gang i, og skabe plads i vores energisystem. Når energierne flyder frit og i de retninger de skal, er vi vitale og raske.
Kroppen er selv-helbredende. Den daglige energirutine, og energi medicin generelt, skaber de bedste betingelser for at kroppen kan reparere og heale sig selv.
Energimedicin erstatter ikke konventionel behandling, men kan være forebyggende eller et godt supplement.

Du kan evt. prøve at udføre energirutinen hver dag i en måned, og se om det påvirker din energi og helbred generelt.


Yin Yoga
Yin Yoga er fantastisk til at skabe balance i sit liv.
De fleste af os har en travl hverdag med mange gøremål og oveni også lidt af et tidspres. Når vi mister overblikket, bliver stressede, trætte eller føler os hevet rundt i egne eller andres følelser, træffer vi dårlige beslutninger og ’skyder’ på os selv og andre. Så er det tid til at skabe en Yin-stund på måtten, for at give slip og tage en pause fra alle impulserne. Yin hjælper med at stilne nervesystemet og giver dig tid til at trække vejret.
Jeg vil hjælpe dig med at skabe ro og finde den blide kontakt så du kan opleve forandringen i krop og sind.

Yin og bindevæv:
Yin Yoga er fortrinsvist liggende og siddende stillinger. De primære arbejdsområder er den nedre del af kroppen - lænd, bækken og hofter. Fokus i Yin Yoga er bindevævet. I en almindelig Hatha Yoga time er vi meget i bevægelse, og dermed aktive i musklerne. I Yin er vi stille og aktive i bindevævet.
Der er bindevæv overalt i kroppen – omkring muskler og led, under huden, mellem organerne – og det er bindevævet der holder kroppen sammen og giver os den form vi har. Når bindevævet er fugtigt og smidigt kan det ’glide’ mellem hinanden, og vi føler os rørlige og bevægelige. Der er bare rigtig mange faktorer der kan gøre bindevævet usmidigt – deriblandt stress, usund kost, manglende væske og manglende bevægelse. Så vi skal spise sundt og drikke nok og vi skal bevæge os.

Effekt:
I Yoga anbringer vi kroppen i fysiske stillinger, bevæger den i bestemte retninger og vi udfordres i mødet med både modstand som frihed. I bevægelserne skaber vi ledvæske og kan mindske smerter, vi frigiver endorfiner som får os til at føle os glade, og i de stille stillinger beroliger vi nervesystemet og mærker deraf fornyet ro og overskud. Vi oplever følelser og stemninger, og vi giver plads til det hele, uden at gå nærmere ind i det. Vi betragter det lidt distanceret, så vi ikke fortaber os i detaljerne. Vi bevarer helikopterblikket, så vi kan forholde os til det brede perspektiv.

Vi er forskellige typer, og mødet på måtten er helt individuelt. Nogle gange er vi stressede og hyperaktive, andre gange tunge og passive. Et godt Yin-program er alsidigt og kommer rundt i alle retninger.
Yin-stillingerne øver os i at mærke bindevævet i kroppen, som mange steder er stift og plastisk, og tiden i stillingerne lærer os at opøve tålmodighed og tolerance, idet vi ikke flygter ved første og mindste modstand. Det giver os også tid til at mærke forandringen undervejs. Vi skal ikke altid være på jagt efter sensationer eller præstationer, og hvis vi kan lære at holde lidt igen, vil en ny og mere subtil fornemmelse af kroppen dukke frem.


Ki-Zen Yoga
Ki-ZenYoga er i et tempo som tilpasses så alle kan være med.

Vi arbejder med de fem energiretninger og meridian systemet; her får du mulighed for at komme i kontakt med din indre krop, hvor Ki (energi/livskraft/prana/chi) regenererer kroppen så energierne har mulighed for at flyde harmonisk igen. Alt sammen er med til at sænke stressniveauet, smidiggøre kroppen samt styrke og skabe balance i samspil med åndedrættet.
Efter øvelserne afsluttes timen med en afspænding på ca. 15 min.
 
Med fysiske øvelser (Hatha) strækker og blødgør vi kroppens muskler, styrker de små korte muskelfibre, som holder vores korpus i den rette stilling. Vi strækker og styrker led og bindevæv, som er med til at holde sindet og den mentale bevidsthed vital og ungdommelig i bevægelse og kredsløb.

Ved at fordybe sig ind stillingerne (KI) og vende opmærksomheden indad i takt med åndedrættet, kommer du helt ind imod kroppens kerne. Ved at overgive dig lige hér har du mulighed for at glide over i din energetiske krop. Dette gøres bl.a. ved indlagte meditative øvelser med og uden bevægelse. (Zen)
Det er her kroppen vil søge tilbage til den harmoniske tilstand, som er til rådighed, og som er med til at udvide evnen til at rumme tanker og følelser.

Kontakt Torben for tilmelding på 40 58 22 39

Energi og mindfulness
Chakra Yoga, energi og mindfulness, workshops:
I denne workshop har jeg samlet de mest virksomme øvelser og teknikker, der vil give bevægelighed, energi, fordybelse, nærvær, afspænding og fornyet overskud.
Her kan du lade dig opsluge af en fuldstændig væren i nuet.

Deltagere fortæller om mange positive effekter såsom smertefrihed, bevægefrihed, bedre humør, indre balance, mere overskud og generelt større velvære.

Undervisningen:
Vi starter de to timer med at arbejde med åndedrættet. Derefter begynder vi yogaprogrammet med blide dynamiske øvelser, der giver bevægelighed og frigiver energi. Vi arbejder os ind i kraftigere yogaøvelser og understøtter programmet med energiøvelser – lette strøg og små massager. Til sidst afrunder vi med mindfulness.

I mindfulness laver vi en øvelse med fokus på nærvær, og med tiden vil øvelsen kunne hjælpe dig med at finde ind i harmoni og stilhed i hverdagen. En lektion der sætter gang i energien, bringer stressniveauet ned, og bringer os til nuet.
Når vi dyrker yoga mærker vi tydeligt at vi frigiver energi. Udover det store iltoptag via åndedrættet er det energi der allerede er i os…
De energiøvelser vi laver, frigør stagneret energi.
Chakrayoga sætter gang i udrensningen og harmoniserer hormonsystemet.

Yogaens mange facetter kan tages frem i lyset alt efter behov - om man har brug for at opbygge energi, mindske energi, at styrke eller afspænde, brug for nærvær eller brug for at tage en mental rejse væk.
Vi afslutter med en god afspænding og en visualisering der afrunder chakra arbejdet.

Jeg underviser maksimum 8 ad gangen for at kunne give god individuel støtte.


De 5 tibetanere
- kilden til evig ungdom, helse og livskraft
2 timers stimulerende yoga og introduktion.
Alle øvelser og deres virkninger vil blive introduceret. 
Du lærer de fem øvelser godt at kende og kan herefter udføre dem hjemme.
(Øvelsernes effekt ses ved et forløb hvor øvelserne laves hver dag).

Hvad er de 5 tibetanere?
Øvelserne er enkle, men alligevel særdeles effektive energiøvelser baseret på yoga-traditionen. 
Fysisk set er det bevægelse af alle store led, og styrke og stræk af alle store muskelgrupper. Stimulationen øger blodcirkulationen, affaldsstoffer tømmes og på sigt giver det fornyet energi.

Der undervises ud fra Peter Kelders bog 'De 5 tibetanere'. Man kan med fordel læse bogen inden workshoppen. Den kan nemt bestilles i en boghandel - ISBN nr. er 87-7759-136-4. Pris ca. 100,-.

Hvordan virker de 5 tibetanere?
Formålet med de 5 øvelser er at normalisere energihvirvlernes hastighed. At få den grundlæggende livsenergi til at flyde frit og rigeligt og dermed skabe optimal fysisk og mental sundhed.

De 5 øvelser får chakraerne til at rotere hurtigere, koordinerer deres rotation, så den er i harmoni, og fordeler ren livsenergi til det endokrine system - og dermed til kroppens organer og processer. Når det sker, er resultatet optimalt helbred, foryngelse og ungdommelighed.

Øvelserne har en direkte positiv virkning på blodomløbet. Bedre blodcirkulation fremskynder helbredelsesprocessen og styrker immunforsvaret. Kroppens celler forsynes med mere ilt og flere næringsstoffer, og affaldsstofferne udskilles mere effektivt.

Generelt giver øvelserne en flottere holdning, en mere dynamisk udstråling, overskud, glæde, bevægefrihed, styrke, balance og et stort velvære.

OBS: Har du problemer med blodtrykket, stofskiftet, eller hjertet, er du nyligt opereret eller gravid, bør du ringe og få en snak med mig før tilmelding.

Skriv for tilmelding til workshops